Nieuw is nu een racefiets van de Italiaanse producent Pinarello. Het nieuwste type heet F4:13. ,,Efvierdertien'', zegt een woordvoerder van de Nederlandse importeur Card Sports. F4:13? Waar slaat dit op? De doorsnee kerkganger die gewend is aan afkortingen op het liturgiebord, zal het misschien al ontdekt hebben: het staat voor Filippenzen 4 vers 13. ,,Ik ben tegen alles bestand door hem [Christus] die mij kracht geeft'', zo geeft de Nieuwe Bijbelvertaling weer.

"Dat F4:13 verwijst naar een bijbelse tekst, is niet iets waar we ruchtbaarheid aan willen geven. Een verband leggen tussen Jezus en zoiets materialistisch als een fiets ligt nu eenmaal gevoelig. Daarom komen we er liever niet mee in de publiciteit.''

Tot slot: de F4:13 is verkrijgbaar in drie kleuren: blauw, rood en zwart. Niets bijzonders, ware het niet dat deze kleuren door Pinarello worden aangeduid als blue sky (hemelsblauw), red devil (duivelsrood) en black evil (hellezwart). De woordvoerder: "Waar deze aanduidingen vandaan komen? Ik zou het niet weten.''(geplukt van internet)