Traumameeuw rust nu bij dominomus en McFlurry-egel. Weer is het Natuurhistorisch Museum Rotterdam een opmerkelijk dood dier rijker. De meeuw die vorige week bij Hilversum een gat sloeg in de cockpit van een traumahelikopter en de piloot tot een noodlanding dwong, ligt er sinds gisteren geprepareerd in de vitrine.

Het geknakte dier ligt daar onder meer bij de 'dominomus' die werd doodgeschoten nadat hij in 2005 de steentjes van Domino Day omgooide en de 'kanarie van Kollumerzwaag' die in 2009 opschudding veroorzaakte in Friesland nadat de vogel onthoofd in zijn kooitje werd gevonden (de moord is nooit opgehelderd).

Andere pronkstukken zijn de 'McFlurry-egel', die omkwam nadat hij zijn kop niet meer uit een ijsbekertje had gekregen, en de 'necro-eend'. De eend vloog te pletter tegen Moelikers raam en werd verkracht door een andere mannetjeseend. Waarna Moeliker in een serieus biologisch vakblad gewag maakte van ''s werelds eerste geval van homoseksuele necrofilie bij de wilde eend'.

En nu dus de 'traumameeuw '. De kokmeeuw werd na de botsing door twee buurtbewoners 'veiliggesteld, zoals wij dat noemen', zegt Moeliker. 'Nader onderzoek wees uit dat de meeuw op slag dood was. Moeliker: 'De buitenkant was nog redelijk intact, maar het binnenwerk was een drama. Goulash gewoon.'

(geplukt van internet, dank Floris de Zachtbaardige)