Van de klap zijn we nog steeds niet bekomen. Met een doffe dreun donderde namelijk vorige week een wit pakket op onze deurmat. Wat nu weer. We waren gewend geraakt aan medelevende e-mails met prachtige elfletterige woorden. Soms krijgen we een brief met elfletterige inhoud of wordt er op een feest een kaartje in onze handen geduwd. Maar dit. Het komt akelig dichtbij. Het witte pakket bevatte naast een klein geel briefje, twee bladzijden met lijntjes volgekalkt met elk 22 elfletterige woorden en een boek. 

Op het gele briefje - oorspronkelijk van de glazenwasser: 'zoals u reeds heeft gemerkt, is er aan uw ramen gewerkt' - stond de navolgende boodschap.

"Waarde Heer Roggeband. In het kader van een treinaanbod dat verband houdt met snelwegwerk zijn dit weekend retours Amsterdam geprijsd op 2 euro. Aangezien dit minder is dan de vermoedelijke portokosten heb ik mijn kans genomen om u dit handmatig te bezorgen, en daarmee mij enkele centen te besparen. Ik hoop dat u deze wat middelmatige elvenschare enige inspiratie zal brengen. Met vriendelijke groeten. J. van Griethuysen."

(Wordt vervolgd)