De problemen met de website lijken opgelost. We staan dus net op tijd weer met beide benen op de grond. De aftrap kan beginnen.

Nadat wij al eerder fluimverbod en vetermoment onder de aandacht brachten is het nu tijd om wat andere opvallende woorden uit de voetbaltaal te presenteren.

Na het nazihelmpje werden er ook nog afzichtelijke oranje nazisnorren op de markt gebracht. En over de rug van de leeuwenhose werd een ordinaire sponsoroorlog gevoerd.

Maar terug naar het voetbal zelf. Iemand suggereerde de woorden robbenjacht of robbenactie. Hoewel die woorden meer slaan op het jagen naar zeedieren, kan deze voetballer wel een steuntje in de rug gebruiken - het wordt tijd voor een actie van Robben. Alhoewel hij ook kan vervallen in theatrale duikvluchten gelijk een Duitse zwaluw...

Het mooiste voetbalwoord in aanloop naar dit WK was volgens ons het woord slingerback. Alhoewel wij al sinds onze kinderjaren op het veld staan, en zelfs behoorlijk hoog hebben gevoetbald, hadden wij er nog nooit van gehoord. Een vrije verdediger, libero of ausputzer - woorden die wij wel kennen - zou soms worden aangeduid met slingerback.