Brilstanden worden plusremises.

Gisteren hadden we het nog over de 0-0 uitslag. Vandaag kopt de Volkskrant: Rijkaard scoort ‘plusremise’ tegen Koeman. De brilstand bij Benfica- Barcelona kan dus ook uitgelegd worden als een plusremise, althans voor Barcelona. De uitspelende ploeg heeft de nul gehouden en heeft bij de terugwedstrijd een gunstige uitgangspositie verworven. Een bijna win-win-situatie zou je kunnen zeggen.

Thuisgasten daar wilden we het eigenlijk vandaag over hebben. Je kent dat gevoel wel, je hebt het ouderlijk huis verlaten en als je weer eens langs gaat, kom je tot de schokkende ontdekking dat je vroegere kamertje, je vroegere kamertje niet meer is. De teksten op de muur en de wilde posters zijn zonder kennisgeving vervangen door keurig behang. Het bureau waar je zoveel herinneringen aan hebt is bij het grof vuil gezet. Kortom je verleden is weggepoetst, een tijdperk is afgesloten. Voortaan overnacht je in een anonieme kamer, ben je thuis te gast.

Naar aanleiding van de tekening van gisteren kregen we ook een spontaan mailtje van Marc van der S., ook hij is geraakt door het begrip thuisgasten maar hij heeft een hele andere verklaring: ‘Thuisgasten gaan nooit op bezoek. Thuisgasten gaan ook nooit vreemd. Niet zozeer het woorddeel ‘gasten’ is in deze betrekkelijk, wel het deel ‘thuis’. Het is immers niet zo dat thuisgasten bij zichzelf op bezoek gaan, ze voelen zich overal thuis.’